Wijchen: 172 besmettingen, 1 persoon overleden

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In Wijchen is in de afgelopen 14 dagen 1 persoon overleden aan corona. In totaal zijn 172 personen besmet geraakt en zijn er 3 opgenomen in het ziekenhuis, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Afgelopen week steeg het aantal meldingen van COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal intensivecareopnames (IC) verder, meldt het RIVM. De snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen stijgt lijkt echter iets af te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden.

Maatregelen

In de afgelopen week zijn 55.587 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, een stijging van bijna 12.000 (27%) ten opzichte van de week daarvoor. In alle leeftijdsgroepen was een stijging te zien van het aantal positief geteste personen.

Beeld: Pixabay

Het verschil tussen het aantal meldingen in jongere en oudere leeftijdsgroepen wordt echter kleiner (zie figuur 1). Het aantal nieuwe meldingen lijkt wat minder hard toe te nemen dan een week eerder. Dit zou een effect kunnen zijn van de maatregelen vanaf eind september. Volgende week is te zien of deze trend doorzet.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen