Jongerenlintje voor Stijn van Hemert

Stijn van Hemert kwam samen met zijn ouders en zus in een limousine aan bij het Huis van de gemeente.
Foto: Gemeente Wijchen

Burgemeester Marijke van Beek heeft vanmiddag (vrijdag) een Jongerenlintje uitgereikt aan de 16-jarige Stijn van Hemert. Vanwege de corona-maatregelen vond de uitreiking plaats in klein gezelschap.

Op 6 april verrichtte Stijn een heldendaad volgens burgemeester Van Beek die zegt heel trots te zijn op zulke dappere jongeren in Wijchen. Stijn was op die dag in de buurt van het Wijchens Meer, vlak bij de Blauwe Hof waar een moeder met twee kinderen aan het fietsen was. Een van die twee kinderen remde te laat en reed het water in. Stijn zag het jongetje spartelen, bedacht zich geen seconde en ging het water in.

Hoogzwanger

De jongen klampte zich aan Stijn vast en werd zo naar de kant gebracht. De jongen kon waarschijnlijk niet zwemmen. De moeder van de jongen was hoogzwanger en ook al het water in gegaan maar kon niet veel doen. Ze was behoorlijk overstuur. Stijn hielp haar het water uit en pakte ook nog de fiets van de jongen.

Grote held

Zijn kordate optreden is voor de burgemeester aanleiding een lintje toe te kennen. Ze noemt hem een grote held omdat hij als 16-jarige jongen zonder eigen belang deed wat op dat moment nodig was. Een voorbeeld voor velen.

Vandaag, 20 november, is de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Vandaar dat het lintje op deze dag is uitgerekt.

 

Reacties