Burgemeester geschokt door dodelijke aanrijding

Foto: archief wijchen.nieuws.nl

Burgemeester Marijke van Beek is geschokt door de gebeurtenissen dinsdagavond in de Wijchense wijk de Ververt. Een 18-jarige man uit Woerden reed na een woordenwisseling met opzet een 42-jarige wandelaar aan die daarbij om het leven kwam.

“Het is het meest schokkende wat ik in mijn politieke carrière als bestuurder heb meegemaakt”, zegt een zichtbaar aangeslagen Van Beek. “Vreselijk wat er is gebeurd. Ik wil dan ook mijn medeleven betuigen met de familie van het slachtoffer.”

Familierechercheur

Van Beek vertelt dat er inmiddels contact is geweest met de familie. In een gesprek met de broer van het slachtoffer heeft de gemeente hulp aangeboden. “De districtsrecherche Tweestromenland is bezig met onderzoek en aan de familie is een familierechercheur toegewezen die hen de komende tijd bijstaat. Inmiddels is ook Slachtofferhulp ingezet voor de getuigen van dit vreselijke ongeluk. Meerdere wijkagenten zijn in de Ververt bezig om de gevoelens in de wijk te peilen.’

Scholen

Van Beek zegt dat ook contact is opgenomen met de 2 scholen waar de opgroeiende kinderen van het slachtoffer op zitten om te kijken of daar hulp geboden kan worden.

Zie ook:
Man doodgereden, gevluchte dader in Beuningen gepakt

Verdachte dodelijke aanrijding is 18-jarige Woerdenaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen