112

UPDATE Verdachte dodelijke aanrijding is 18-jarige Woerdenaar

Foto: wijchen.nieuws.nl

De verdachte van de dodelijke aanrijding dinsdagavond in de Ververt in Wijchen is een 18-jarige man uit Woerden. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

De man sloeg na de opzettelijke aanrijding, waarbij een 42-jarige Wijchenaar om het leven kwam, op de vlucht. Hij kon later die avond worden aangehouden in Beuningen.

Meegesleurd

Volgens getuigen zou de man woorden hebben gehad met de Wijchenaar. Getuigen vertelden aan Omroep Gelderland dat de man samen met zijn vrouw de hond uitliet in de wijk en de Woerdenaar zou hebben aangesproken op zijn rijgedrag.

UPDATE: Volgens buurtbewoners was de automobilist pakketbezorger, zo vertelden zij tegen Hart van Nederland. De Wijchenaar zou hem aangesproken hebben op de snelheid waarmee hij door de wijk reed. Na het afleveren van een pakketje zou bij de bestelbus een woordenwisseling zijn ontstaan. De Wijchenaar zou op de motorkap terecht zijn gekomen waarna de automobilist met zijn bestelbus is doorgereden en het slachtoffer enkele meters zou zijn meegesleurd.

Getuigen zeggen ook dat de bestuurder twee keer over het slachtoffer is gereden.

Familierechercheur

De districtsrecherche Tweestromenland is bezig met onderzoek. Aan de familie van het slachtoffer is een familierechercheur toegewezen.

Zie ook:
Man doodgereden, gevluchte dader in Beuningen gepakt

Burgemeester geschokt door dodelijke aanrijding

Reacties