Woerdenaar verdacht van opzettelijk doodrijden

Met kaarsjes, bloemen en fakkels betuigden vele honderden Wijchenaren  bij de stille tocht hun steun.
Met kaarsjes, bloemen en fakkels betuigden vele honderden Wijchenaren bij de stille tocht hun steun.
Foto: CIZO Communicatie

De 18-jarige man uit Woerden die op dinsdag de 42-jarige Sebastiaan Theloosen doodreed, wordt door het Openbaar Ministerie ervan verdacht de Wijchenaar opzettelijk van het leven te hebben beroofd. Dat heeft een woordvoerder van het OM vandaag (maandag) tegen nieuwssite NU.nl gezegd.

De Woerdenaar zit nog vast, nadat de rechter-commissaris eerder al besloot dat hij 2 weken in voorlopige hechtenis moest blijven. Komende woensdag wordt besloten of zijn hechtenis opnieuw wordt verlengd.

Verkeersruzie

Sebastiaan Theloosen kwam op dinsdag 24 november in de wijk de Ververt om het leven na een verkeersruzie. De 18-jarige man uit Woerden, die als pakketbezorger werkte, zou hierbij met opzet de Wijchenaar hebben aangereden. Volgens getuigen is hij zelfs twee maal over het slachtoffer heen gereden.

Emoties

Het fatale ongeluk maakte veel emoties los in Wijchen. Op zaterdag 28 november werd een stille tocht ter nagedachtenis gehouden waaraan 150 familieleden, vrienden en genodigden meededen. Langs de route stonden honderden mensen die met kaarsjes, bloemen en fakkels hun steun betuigden aan zijn vrouw, 2 tienerkinderen en familie.

Zie ook:
Verdachte fatale aanrijding blijft langer vastzitten

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen