Theater ’t Mozaïek steunt ouderen en horecabranche

Foto: Social Impact Theatertour

Theater ‘t Mozaïek is partner geworden van de Social Impact Theatertour en doet mee aan een reeks van voorstellingen die landelijk worden gestreamd, met name voor ouderen. Zij krijgen een lunch aangeboden en kunnen naar een voorstelling kijken. Ook vanuit Wijchen is een voorstelling te zien.

Achterliggende gedachte van het initiatief is dat in deze tijd de eenzaamheid groeit, ook bij de ouderen. Omdat de theater- en horecabranche weer een uitdagend jaar tegemoet gaat, is een manier gezocht om het een met het ander te combineren. Dat heeft geleid tot de Social Impact Theatertour, georganiseerd door de organisatie Tell to Inspire die mensen wil inspireren, onder meer door workshops, lezingen en cursussen. Het uitgangspunt van de theatertour is dan ook ‘mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen’. Een deel van de opbrengst is bedoeld om eenzaamheid bij ouderen draaglijker te maken.

Tell to Inspire

De theatertour is een nationaal initiatief, gesteund door Omapost, BNI en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Theater ’t Mozaïek heeft zich als partner aan dit initiatief verbonden en doet mee door het aanbieden van Social Impact-tickets. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan productie van de landelijke theatertour. In Wijchen is als doel is gesteld om met een ander deel van de ticketopbrengst Tell to Inspire Wijchen te realiseren.

Driestroom

Cliënten van Driestroom wordt gevraagd om lunches voor senioren in verpleeghuizen in Wijchen te bereiden. Vanuit Cultureel Lunchcafé ’t Mozaïek wordt dit aangeboden bij buurt- en verpleeghuizen in Wijchen. Bij de lunches ontvangen ouderen een persoonlijke ansichtkaart, verzorgd door Omapost.nl. Daarna kijken zij in hun gemeenschapsruimte via livestreaming naar de theatervoorstelling. Aan de voorstellingen doen sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers mee.

Aansluiten

De theatertour start op 19 februari van 19.00 tot 21.15 uur met de eerste voorstelling vanuit Haarlem, getiteld Dit ben ik echt. Netwerkorganisatie BNI en het ministerie van BZK delen hier als eerste lunches en kaarten uit waarmee zij de Social Impact Theatertour aftrappen. Daarna worden door heel Nederland de voorstellingen uitgebreid, waaronder naar Wijchen.

Theater ‘t Mozaïek hoopt dat ook bedrijven en netwerkorganisaties zich bij dit initiatief aansluiten. Voor informatie en tickets: www.telltoinspire.com/mozaiek/

 

Reacties

Cookieinstellingen