Zaak dodelijke aanrijding vandaag voor rechter

Foto: Edward Lich/Pixabay

De strafzaak tegen een 19-jarige verdachte uit Woerden van een dodelijke aanrijding in de Ververt in Wijchen wordt vandaag door de rechtbank behandeld. Het gaat om een voorbereidende zitting; de inhoudelijke behandeling van deze zaak is later.

De verdachte Tarik O. wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 24 november de 42-jarige Sebastiaan Theloosen opzettelijk heeft aangereden. De pakketbezorger werd door Theloosen aangesproken op zijn rijgedrag in de wijk waarop een woordenwisseling ontstond. De verdachte zou hierna de Wijchenaar omver hebben gereden. Volgens buurtbewoners zou Theloosen meters zijn meegesleurd en zelfs twee keer zijn overreden. Het slachtoffer overleed op straat in het bijzijn van zijn vrouw met wie hij in de wijk de hond uitliet. De verdachte vluchtte in zijn bestelauto en werd later die avond in Beuningen aangehouden.

Doodslag

Tarik O. wordt verdacht van doodslag (zware mishandeling met de dood tot gevolg) en het verlaten van de plaats van het ongeval. De zaak tegen Tarik O. wordt behandeld door de rechtbank Midden-Gelderland omdat bij de rechtbank in Arnhem een familielid van de verdachte werkt. De zaak komt voor de meervoudige kamer die bestaat uit tenminste drie rechters die zwaardere strafzaken behandelen waarvoor meer dan 1 jaar gevangenisstraf kan worden geëist. De meervoudige kamer beslist over zware of ingewikkelde zaken.

Stille tocht

De zaak had een grote impact in Wijchen; op zaterdag 28 november liepen honderden mensen mee in een stille tocht, onder wie burgemeester Marijke van Beek en wethouders. Langs de route stonden vele honderden mensen die een erehaag vormden. Vrienden van Theloosen zamelden via een speciale site geld in voor zijn echtgenote Liv en zijn kinderen Lyam en Loïs. Dat leverde ruim 2200 donateurs op die samen een bedrag van 52.000 euro schonken.

Zie ook:
Man doodgereden, gevluchte dader in Beuningen gepakt

Familie Sebastiaan Theloosen: ‘Vorm een erehaag’

Stille tocht Wijchen

Foto’s: wijchen.nieuws.nl

 

Reacties