Verdachte van aanrijding wordt vervolgd voor doodslag

Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht
Foto: Beeldbank de Rechtspraak

De 19-jarige verdachte van het doodrijden van de 42-jarige Wijchenaar Sebastiaan Theloosen wordt vervolgd voor doodslag. Het Openbaar Ministerie doet dit omdat pakketbezorger Tarik O. de Wijchenaar met opzet tweemaal aanreed na een woordenwisseling over zijn rijgedrag.

Officier van justitie Arend-Kees Kooij vertelde tijdens de pro forma-zitting bij de rechtbank Utrecht dat Theloosen, die in de wijk Ververt met zijn vrouw de hond uitliet, een foto wilde maken van het kenteken van de auto van de verdachte en daarom aan de voorkant van het bestelbusje stond.

“De verdenking luidt dat de verdachte vervolgens opzettelijk is ingereden op het slachtoffer. Het slachtoffer komt dan op de motorkap terecht en wordt een heel stuk meegesleurd. En uiteindelijk komt hij onder de auto terecht en wordt hij overreden”, aldus Kooij.

Vervolgens luidt de verdenking dat Tarik O. de bestelwagen in de achteruit heeft gezet en dat hij nogmaals over de Wijchenaar is heen gereden. De zwaargewonde Theloosen is vervolgens ter plaatse aan zijn verwondingen voor de ogen van zijn vrouw overleden.

Acht getuigen

De verdachte was niet aanwezig bij de zitting omdat hij volgens de NOS graag via een online verbinding de zitting wilde volgen vanuit het huis van bewaring, maar dat is volgens de rechtbank door omstandigheden niet gelukt. Zijn advocaat, Louke Korfker, beloofde dat Tarik O. de volgende keer wel aanwezig zal zijn. Volgens het bericht van de NOS wil zij 8 getuigen laten horen, omdat die geen eensluidend oordeel zouden hebben over de precieze gebeurtenissen.

Zie ook:
Zaak dodelijke aanrijding vandaag voor rechter

 

Reacties