Burgemeester Van Beek: ‘Laat stem niet verloren gaan’

Foto: wijchen.nieuws.nl

Burgemeester Marijke van Beek roept Wijchenaren op om volgende te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Laat uw stem niet verloren gaan”, zegt Van Beek in haar column op de gemeentelijke website.

Van Beek noemt het een weelde dat we weer mogen stemmen en in alle vrijheid onze stem kunnen geven aan een van de vele politieke partijen. “We vinden het eigenlijk heel gewoon, hoewel de beelden op de tv of via de social media ons vaak een heel ander beeld laten zien van landen waar het er heel anders toegaat.”

Burgemeester Marijke van Beek. Foto: CIZO Communicatie

De burgemeester zegt dat ook in deze coronatijd mensen hun stem veilig kunnen uitbrengen omdat ‘alles uit de kast is gehaald’ om dat voor elkaar te krijgen. Ook is ze er trots op dat de gemeente samen met MeerVoormekaar, PlusBus en Opstap heeft kunnen regelen dat mensen met een Wmo-pas gratis gebruik kunnen maken van vervoer naar het stemlokaal.

Vrijwilligers

Na een oproep eind vorig jaar op onder andere wijchen.nieuws.nl hebben zich vele vrijwilligers gemeld als stembureauleden en tellers. Er kwamen ruim 160 nieuwe aanmeldingen binnen. Uit het eigen bestand van de gemeente reageerden 80 mensen en 42 collega’s deden dat op de interne oproep van de gemeente. Er zijn daarmee meer dan genoeg vrijwilligers die onder andere erop letten dat iedereen zich bij het stemmen aan de coronamaatregelen houdt.

Stemlokalen

Stemmen kan op de dag van de verkiezingen, woensdag 17 maart, in een van de vele stemlokalen. Daarnaast gaat een aantal stemlokalen voor risicogroepen al open op 15 en 16 maart, terwijl kiezers van 70 jaar en ouder ook per brief kunnen stemmen. Wie coronaklachten heeft, kan een andere kiezer machtigen te stemmen.

Van Beek: “Nu bent u aan zet! Breng uw stem uit en praat mee over de toekomst van Nederland.”

Zie ook:
Voldoende vrijwilligers voor bemensing stembureaus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen