Meld Misdaad Anoniem in regio: 45 procent meer tips

Foto: Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) heeft in 2020 in regio Oost-Nederland 45 procent meer meldingen gekregen dan in 2019. De meeste meldingen betroffen soft- en harddrugs. Zo werd in Wijchen een kleine hennepkwekerij ontmanteld dankzij een anonieme tip.

In totaal ontving Meld Misdaad Anoniem in Oost-Nederland vorig jaar 4276 meldingen; een jaar ervoor was dat nog 2941. Sinds 2011 is het aantal meldingen meer dan verdubbeld.

Bron: Meld Misdaad Anoniem

Wijchen

De top 5 van meldingen wordt aangevoerd door softdrugs. Zo vond begin november de politie Wijchen een kleine hennepkwekerij in een woning in het centrum van de stad dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Agenten troffen 50 hennepplanten aan. De 44- jarige bewoner is daarop aangehouden.

Meldingen over harddrugs staat op de 2e plek. Het aantal meldingen van geweldsdelicten nam maar liefst met 76 procent toe. Na anonieme meldingen werden 680 personen aangehouden, 68.644 hennepplanten in beslag genomen, alsook 99 vuurwapens en 115 slag- en steekwapens, volgens cijfers van de politie.

Bron: Meld Misdaad Anoniem

Onafhankelijk

Wie informatie heeft over ernstige criminaliteit maar niet naar de politie wil of kan, kan de misdaad anoniem melden door te bellen 0800-7000 of via de website. M. is een onafhankelijke organisatie en is geen politie. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.

Zie ook:
Meld Misdaad Anoniem krijgt recordaantal tips in 2020

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen