Online banenmarkt voor werkzoekenden en werkgevers

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Werkgevers, werkzoekenden en intermediairs uit Wijchen die met elkaar in contact willen komen, kunnen dat doen tijdens Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. Werkgevers uit de regio delen op 6 april hun vacatures op LinkedIn en geïnteresseerden kunnen daar direct op reageren.

De Banenmarkt op dinsdag 6 april gehouden (van 10.00 tot 13.00 uur) richt zich op werkgevers en werkzoekenden in Wijchen, Druten, Nijmegen, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. Werkzoekenden kunnen zich tijdens de Banenmarkt presenteren door hun cv te delen of een (video)oproep te plaatsen. De LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen’ telt inmiddels ruim 2000 leden. Zij ontvangen sinds deze week tips en instructies waarmee zij zich kunnen voorbereiden op deelname. Wie nog geen lid is, kan dat worden.

Meerwaarde

Een van de deelnemers is Iris Stevens: “Ik heb nu 4 keer meegedaan. De interactie tussen de leden is van grote meerwaarde. Je komt verrassende oproepen tegen van andere werkzoekenden en je kunt elkaar attenderen op interessante vacatures, bedrijven en netwerken. Zo heb ik een hele gedreven dame ‘ontmoet’ waar ik veel sollicitatie-inspiratie van krijg. Ook gaat de diversiteit van vacatures steeds verder omhoog.”

Meet Ups

Om nog meer interactie mogelijk te maken, draait binnen de Online Banenmarkt een proef met zogenoemde Meet Ups. Dit zijn online ontmoetingssessies voor werkzoekenden waarbij telkens een bedrijf centraal staat. Regionale werkgevers organiseren deze sessies speciaal voor de leden van de banenmarkt.

Wie een LinkedIn-profiel heeft kan inloggen en zoeken op Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. Wie nog geen lid is, kan dat daar worden. Voor mensen die weinig ervaring hebben met LinkedIn of online solliciteren is er een webinar van het UWV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen