Ritje wethouders op nieuwe buurtbus Wijchen-Grave

Han Scholten (Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen) en de wethouders Paul Loermans en Theo Lemmen
Han Scholten (Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen) en de wethouders Paul Loermans en Theo Lemmen
Foto: Gemeente Wijchen

Wethouder Paul Loermans heeft samen met zijn collega Theo Lemmen van de gemeente Grave vandaag een eerste rit gemaakt op een nieuwe buurtbusverbinding tussen beide gemeenten.

De nieuwe buurtbuslijn 568 start als proef nu voor minimaal 1 jaar. De provincie Gelderland draagt financieel bij aan dit initiatief. De Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen is op zoek gegaan naar nieuwe vrijwillige chauffeurs en hebben deze inmiddels gevonden. De wens van de gemeenten Wijchen en Grave is om het openbaar vervoer tussen de twee kernen te verbeteren.

Aanwinst

Paul Loermans, wethouder Verkeer en vervoer: “We zijn blij dat alle buurtbussen weer rijden. Ondanks dat alleen noodzakelijke reizen met het ov wordt aangeraden. De nieuwe buurtbus van en naar Grave is ook een aanwinst. Ik ben zelf vanochtend meegereden. Toen zaten de eerste reizigers ook al in de buurtbus. Dat is goed nieuws en geeft de extra waarde van die buslijn aan. En natuurlijk grote complimenten voor alle vrijwilligers!”

Dienstregeling

Door het coronavirus zijn de buurtbussen een hele tijd stil komen te staan. Voor reizigers en chauffeurs is gezocht naar verbeteringen en er is nu een scherm tussen de reizigers en de chauffeur en betere ventilatie.

De buurtbussen rijden op alle werkdagen volgens een vaste dienstregeling. Reizigers hoeven niet te reserveren. In de bus moet een mondkapje gedragen worden.

Zie ook:
Nieuwe buurtbus tussen Wijchen en Grave

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen