Digitale commissievergadering over Wighenerhorst

Foto: Jagrit Parajuli/Pixabay

In de digitale commissievergadering van de gemeente Wijchen komen donderdagavond onder meer de plannen voor een nieuw recreatiepark op de Wighenerhorst ter sprake.

Wijchen krijgt als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt een nieuw vakantiepark op het campinggedeelte van de Wighenerhorst. Het wordt een park met een gemoedelijk imago dat zich richt op gezinnen en stellen die in groepsverband komen overnachten in huisjes of groepsaccommodaties. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders wordt binnenkort aan de gemeenteraad aangeboden en de commissieleden buigen zich er donderdagavond over.

Een onafhankelijk deskundige (’vitaliteitsmanager’) onderzocht wat de mogelijkheden zijn door met alle betrokkenen gesprekken te voeren. Uiteindelijk bleken er twee mogelijkheden te zijn voor een toekomstbestendig park. Als meest kansrijk kwam uit de bus een optie om met hulp van een nationale of internationale vakantieparkketen een nieuw recreatiepark op te zetten op de locatie van de huidige camping.

Hart van Zuid

Op de agenda van de digitale commissievergadering staan ook de stand van zaken van het ‘voorzieningenhart’ Hart van Zuid, de grondige opknapbeurt voor Wijchen-Zuid, en de Regionale Energie Strategie 1.0.

De vergadering begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Wie de commissievergadering wil bijwonen, kan dat doen via deze link. Wie in wil spreken bij de digitale commissievergadering kan zich nog tot woensdag 12.00 uur aanmelden.

Zie ook:
Nieuw vakantiepark op campingdeel Wighenerhorst

Reacties