Karen Kotten-Lips grijpt naast titel Docent van het Jaar

Karen Kotten-Lips tijdens haar presentatie in de finaleronde
Karen Kotten-Lips tijdens haar presentatie in de finaleronde
Foto: Still uit livestream

Karen Kotten-Lips uit Wijchen is er niet in geslaagd om Docent van het Jaar te worden. In de finaleronde ging woensdagmiddag de titel naar Jessica Zweers van de HanzeHogeschool Groningen). Naast de titel kreeg zij/hij een fysieke bokaal en een beurs van 25.000 euro, te besteden aan onderwijsinnovatie.

Kotten-Lips is docent Voeding en Dietiek aan de HAN University of Applied Sciences en studieloopbaanbegeleider van zowel 2e-, 3e- als 4e-jaars studenten.

Presentatie

Bij de finaleronde zonder publiek in de Jaarbeurs in Utrecht, die via een livestream was te volgen, moesten de 4 finalisten een Ted Talk houden. Kotten-Lips hield haar presentatie over evidence-based practice. Dat is het uitvoeren van een handeling door een beroepsbeoefenaar op een wijze die is gebaseerd op doelmatigheid en doeltreffendheid in de praktijk.

Persoonlijk

Ze wordt door anderen een ‘verbinder’ genoemd. In haar presentatie vertelde ze dat ze dat verbinden probeert te bewerkstelligen door ook persoonlijke elementen in haar lessen en colleges aan te halen. In de presentatie deed ze dat door een röntgenfoto te laten zien van haar hernia.

Door haar studenten wordt ze gezien als een erg toegankelijke docent met wie je makkelijk in contact kunt komen. Ze heeft het talent om tijdens haar lessen in te spelen op de actualiteit, en desnoods haar les daarop spontaan aan te passen.

Studenten Overleg

De verkiezing is voor het zevende jaar georganiseerd door ISO, het Interstedelijk Studenten Overleg. Met deze verkiezing wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs.

Zie ook:
Wijchense in finale Docent van het Jaar 2021

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen