Idee voor eigen klussendienst in Wijchen-Zuid

Foto: Pixabay

Het idee om een klussendienst van en voor wijkbewoners in Wijchen-Zuid te beginnen is als winnaar naar boven gekomen bij een prijsvraag voor goede initiatieven. De werkgroep BuurtPeil verzamelde in de afgelopen 3 weken goede ideeën voor Wijchen-Zuid via de website hartvanzuid.buurtpeil.nl. In totaal kwamen er 299 reacties binnen.

Kelvin Cathalina opperde het idee van een eigen klussendienst van en voor wijkbewoners om kleine klusjes uit te voeren. Hij is hiervoor op zoek naar handige klussers. Dat idee kreeg 32 stemmen en hij ontvangt daarvoor 500 euro om het idee uit te voeren.

Mientje Wigman stelde voor een moestuin in de wijk te beginnen om samen gezond voedsel te verbouwen en te eten. Zij kreeg 27 stemmen en krijgt 250 euro.

Maarten Box bedacht een ‘slow food route’ waarbij wijkbewoners door de wijk kunnen wandelen of fietsen om eetbare planten en bomen te vinden. Dit wordt gekoppeld aan workshops. Het idee kreeg 26 stemmen en Box ontvangt 125 euro voor het uitvoeren van het idee.

Prijsuitreiking

Het project voor goede ideeën is een samenwerking tussen verschillende partijen zoals de gemeente Wijchen, MeerVoormekaar, Ondernemersvereniging Zuiderpoort en wijkvereniging Wijchen Zuid. Er kunnen nog steeds ideeën worden ingediend of op ideeën worden gestemd via een unieke code die de wijkbewoners hebben gekregen.

Wethouder Paul Loermans reikt komende zaterdag, 15 mei, tussen 12.00 en 14.00 uur de prijzen uit bij het winkelcentrum Zuiderpoort in Wijchen-Zuid.

Zie ook:
Wijchen-Zuid kan stemmen voor de toekomst

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen