Wijchense Juliëtte Liebregts Gelders kampioen voorlezen

Juliëtte Liebregts, winnaar van de Gelderse voorleeswedstrijd
Juliëtte Liebregts, winnaar van de Gelderse voorleeswedstrijd
Foto: De Nationale Voorleeswedstrijd/Pixabay

Juliette Liebregts van KBS De Viersprong in Wijchen is Gelders kampioen voorlezen. Dat betekent dat de 11-jarige op woensdag 26 mei de provincie Gelderland vertegenwoordigd tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Juliette had voor de Gelderse finale gekozen voor het boek Oma Boef van David Walliams. Het oordeel van de jury was: ‘Je gezichtsuitdrukkingen en stemgebruik passen telkens goed bij wat je voorleest. We zaten ademloos naar je te luisteren.’

De leerlinge van De Viersprong won begin maart de Wijchense voorleeswedstrijd en half april bleek ze de beste van de regio Rivierenland/Wijchen.

In de landelijke finale komen alle provinciale kampioenen in TivoliVredenburg in Utrecht tegen elkaar uit. Omdat er door corona geen bussen vol klasgenoten naar TivoliVredenburg kunnen komen, wordt een livestream uitgezonden. Tijdens de landelijke finale worden de nummers 1, 2 en 3 bekendgemaakt. Alle overige deelnemers worden vierde.

Roald Dahl

Het is de 28e keer dat De Nationale Voorleeswedstrijd wordt gehouden. Dit jaar organiseerden 2.837 scholen een schoolwedstrijd. In totaal deden 150.155 kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland mee als voorlezer of luisteraar.

Dagboek van een muts was vorig jaar het meestgelezen boek tijdens De Nationale Voorleeswedstrijd.

In 2006 werd De Nationale Voorleeswedstrijd voor het eerst gehouden. Er deden toen 72.629 kinderen mee. Het meestgelezen boek was toen Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Francine Oomen was met 4 boeken uit de serie ‘Overleef’ vertegenwoordigd. Zij was ook de meest voorgelezen schrijver tijdens de schoolrondes.

Vorig jaar, in 2020, was de meest gelezen schrijver Roald Dahl, die ook al in 2006 op de lijst voorkwam. Het meestgelezen boek was Dagboek van een muts van Rachel Renée Russel.

Zie ook:
Juliëtte Liebregts wint halve regiofinale voorlezen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen