Wijchense volleybalinternational wint met Oranje

Foto: still uit video Facebook/Nevobo (achtergrond)

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam heeft maandag in het Italiaanse Rimini de derde overwinning geboekt in de Volleyball Nations League. Oranje was met 3-0 te sterk voor Thailand. Bondscoach Avital Selinger zette al zijn speelsters in en dat betekent dat ook voormalig Trivos-speelster Sarah van Aalen (21) binnen de lijnen kwam.

Bron: Wikipedia

De in Engeland geboren Van Aalen begon op haar 6e met volleybal bij Trivos waar ze tot haar 15e heeft gespeeld, waarvan de laatste 2 jaar in het eerste. Met dat succesvolle team promoveerde ze van de 3e naar de 2e divisie. Daarna kwam ze in het traject van het Talentteam Papendal van de Nevobo. Talentteam Papendal is een initiatief van de Nevobo om jonge talenten kennis te laten maken met de Nederlandse topsport.

SC Potsdam

Van Aalen kwam vervolgens uit voor Sliedrecht Sport, verkaste toen naar USC Münster en komt de komende 2 seizoenen uit voor SC Potsdam, de nummer 4 van Duitsland. Sinds 2018 maakt de spelverdeelster deel uit van de selectie van Oranje.

Dinsdagavond speelt Nederland vanaf 18.00 uur tegen de Verenigde Staten, de nummer 1 van de wereldranglijst. De wedstrijd is live te volgen via Ziggo Sport.

Hier een videoboodschap vanuit Rimini van Sarah van Aalen op de Facebook-site van SC Potsdam.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen