Leerlingen Maaswaal klussen bij Wijchens Warmste Dag!

Foto: Pixabay/collage wijchen.nieuws.nl

Leerlingen van het Maaswaal College gaan in de week van 14 tot en met 17 juni de deuren langs om allerlei klusjes te doen. Dat gebeurt in het kader van Wijchens Warmste Dag! De bedoeling is dat de leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor Giro 555 waarin 11 hulporganisaties samenwerken om hulp te bieden bij uitzonderlijke rampen.

In 2019 werd voor het eerst de Wijchens Warmste Week georganiseerd: een week lang zamelden leerlingen van het Maaswaal College, locatie Oosterweg, geld in voor vijf diverse en uiteenlopende goede doelen. De opbrengst was 2 jaar geleden bijna 11.000 euro.

In 2020 is deze goededoelenactie door de coronacrisis niet doorgegaan. Dit jaar, op vrijdag 18 juni, houdt het Maaswaal College een coronaproof en afgeslankte versie met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555.

Sponsorkaart

Dit jaar is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om een hele week activiteiten te houden. De organisatie heeft nu allerlei alternatieven bedacht die voor de leerlingen ontspannen en leuk zijn en tevens het goede doel steunen. In de week voorafgaand aan Wijchens Warmste Dag! gaan zij onder meer auto’s wassen, gras maaien, spullen verkopen of cakejes bakken. Leerlingen krijgen hiervoor een sponsorkaart mee.

Op vrijdag 18 juni is de finale met de Wijchens Warmste Dag! en is er voor de leerlingen een UNESCO/wereldfestival en nog enkele andere, nog niet bekendgemaakte activiteiten.

Reacties