‘In een paar maanden tijd veel voor elkaar gekregen’

Foto: croonenburo5

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan Wijchen-West, de nieuwe wijk die Wijchen straks een blauw-groene rand geeft. Geert Gerrits, wethouder wonen en ruimtelijke ordening: “In een paar maanden tijd hebben we veel voor elkaar gekregen. We hebben gezorgd voor een visie op het gebied.”

Woensdag tekenen de partijen die bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk betrokken zijn een overeenkomst. Dat zijn gemeente Wijchen, V.O.F. Wychen-West, Jansen Bouwontwikkeling BV en NV Niba. “We ondertekenen een intentieovereenkomst met de partijen die het werk gaan maken. Hiermee zetten we een volgende stap”, zegt Gerrits.

Meer woningen

De gemeenteraad gaf medio vorig jaar opdracht om te onderzoeken of er versneld meer woningen kunnen worden gebouwd in Wijchen-West. Het gebied aan de westgrens van het dorp is in 2009 al aangewezen als potentiële uitbreidingslocatie.

Nu we goed op stoom zijn, is het zaak dat we doorpakken’

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

Gerrits: “Nu we goed op stoom zijn, is het zaak dat we doorpakken. Want er is een flink tekort aan woningen in Wijchen en alle omliggende gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.”

Betaalbare segment

In Wijchen-West is ruimte voor maximaal 1.300 woningen, bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Tenminste de helft komt in het betaalbare segment, de rest wordt vrije sector. De gebiedsvisie vormt het uitgangspunt voor de verdere uitwerking van het ontwerp voor de nieuwe wijk. Vooralsnog groeit de nieuwe wijk naar 650 woningen.

Zie ook:
Gemeenteraad stelt visie Wijchen-West vast

Wijchen-West geeft Wijchen groen-blauwe dorpsrand

Reacties

Cookieinstellingen