VVD wil weten hoe het staat met hulp aan de horeca

Foto: CIZO Communicatie

De VVD-fractie in de Wijchense gemeenteraad wil van het college weten hoe het staat met de hulp aan horecaondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis. Zij wijst hierbij op de brief die Koninklijke Horeca Nederland Wijchen (KHN Wijchen) aan de Wijchense raad en aan het college heeft gestuurd.

In de brief van 20 juni doet KHN Wijchen enkele voorstellen waarmee de gemeente Wijchen de lokale horeca zou kunnen ondersteunen in de omgang met de effecten van de coronacrisis. “De VVD vindt het van belang dat horecaondernemers zo goed mogelijk worden bijgestaan in de gevolgen van de coronapandemie”, zegt VVD-raadslid Wessel Krale.

Precario

VVD-raadslid Wessel Krale. Foto: VVD Wijchen

Op 1 maart van dit jaar heeft de VVD ook schriftelijke vragen gesteld gericht op hulp aan de Wijchense horeca. Zo vroeg de fractie het college van B en W de precariobelasting voor horecaondernemers over 2020 en 2021 gedeeltelijk of volledig kwijt te schelden. In reactie daarop heeft het college afspraken genoemd met betrekking tot een aangepaste precarioheffing, overleg met de horecaondernemers en mogelijke andere vormen van compensatie.

Termijn

De VVD wil dan ook nu weten wat de status is van de afspraken die zijn genoemd in die reactie. “Onderschrijft het college de verschillende voorstellen van KHN Wijchen en is het college voornemens deze voorstellen over te nemen en uit te voeren, en zo ja, op welke termijn”, zegt Wessel Krale.

Zie ook:
VVD-fractie wil precariobelasting horeca kwijtschelden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen