Terug in de tijd in Kasteel Hernen

Foto: dutchrevolt.nl

In de komende 2 weekenden gaat Kasteel Hernen terug in de tijd. De re-enactment groep ‘Compagnie te voet’ neemt de bezoekers mee naar het leven van de vroeg 17e-eeuwse bewoners van het kasteel.

Tijdens de rondgang door het kasteel komen de bezoekers deze bewoners op verschillende plekken tegen. Buiten zijn er musketiers en piekeniers die bezig zijn met gevechtsoefeningen, terwijl hun gevolg druk bezig is met de dagelijkse zaken in hun bivak.

Kasteel Hernen. Foto: CIZO Communicatie

Staatse infanterie

‘Compagnie te voet’ is onderdeel van vereniging MARS en beeldt een Staatse infanterie compagnie uit het begin van de 17e eeuw zo waarheidsgetrouw mogelijk uit. De jonge Republiek der Nederlanden was onder militaire leiding van Prins Maurits, en later onder Prins Frederik Hendrik, bezig zich onder het juk van het Spaanse gezag vandaan te vechten en haar zelfstandigheid te bestendigen.

Wie in het weekend van 3-4 juli, of 10-11 juli tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje in Kasteel Hernen wil komen nemen, dient van tevoren tickets te kopen via Geldersch Landschap & Kasteelen.

Zie ook:
Kasteel Hernen: van donjon via Floris naar dagje uit

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen