Appartementencomplex Molenhuis in Wijchen geopend

De wethouders Derks (l) en Gerrits geven de symbolische sleutel aan de eerste bewoners van het Molenhuis.
De wethouders Derks (l) en Gerrits geven de symbolische sleutel aan de eerste bewoners van het Molenhuis.
Foto: Gemeente Wijchen

Met de symbolische overhandiging van een grote zilverkleurige sleutel aan twee bewoners openden wethouder Geert Gerrits en Nick Derks vandaag het Molenhuis. Dit voormalige kantoorpand aan de Bronckhorstlaan is afgelopen jaar omgebouwd tot een appartementencomplex voor jongeren.

Aantrekkelijk wonen voor jong en oud is een van de speerpunten van de gemeente Wijchen. Voor jongeren is het echter een uitdaging om betaalbare woonruimte te vinden. Geert Gerrits, wethouder Wonen: “We willen jongeren graag behouden voor onze gemeente. Met het Molenhuis bieden we hen de kans op een goede start op de woningmarkt. En dat op een voor jongeren aantrekkelijke plek: vlak bij het centrum.”
Voorwaarde voor een woonplek in het appartementencomplex is dat een huurder zich minimaal 2 uur per maand voor de omgeving inzet. Bijvoorbeeld de tuin van een oudere buur opknappen of boodschappen doen voor iemand die moeilijk ter been is.


Feiten Molenhuis
  • Het Molenhuis aan de Bronckhorstlaan in Wijchen, tegenover de brandweerkazerne, heeft bijna 3 jaar leeggestaan na het vertrek van het toenmalige loket Vraagwijzer en een aantal gemeenteambtenaren die daar werkten.
  • In 2019 besloot de gemeente het pand te verhuren aan woonondernemer De Huischmeesters.
  • In het Molenhuis zijn 16 wooneenheden waarvan 3 voor 2 personen.
  • Ze zijn bedoeld voor mensen tussen 18 en 23 jaar die snel nieuwe woonruimte nodig hebben en al in Wijchen wonen of een sterke band met het dorp hebben.
  • Woonondernemer De Huischmeesters selecteert de bewoners.
  • De bewoners hebben een eigen woonruimte. De keuken en badkamer worden gedeeld.
  • De grootte van de kamers varieert van 20 m2 tot 47 m2.
  • De huurprijzen van de 1-persoonskamers ligt tussen de € 300 en € 400, die van de 2-persoonswoningen tussen de € 460 en € 500.
  • Servicekosten zijn € 80 per maand voor een 1-persoonswoning, voor een 2-persoonswoning is dat € 120 per maand.

Zie ook:
Eerste huurders in maart in het Molenhuis

 

 

Reacties

Cookieinstellingen