‘Elkaar aanmoedigen om te bewegen en te ontmoeten’

Wethouder Burgers (r) is erg enthousiast over de duofiets, hier bemand door de beide dorpsondersteuners.
Wethouder Burgers (r) is erg enthousiast over de duofiets, hier bemand door de beide dorpsondersteuners.
Foto: Gemeente Wijchen

“In de gemeente Wijchen vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen. Want actief mee doen is niet alleen belangrijk om fit te blijven, het doet ook wat met je geluksgevoel”, zegt wethouder Titus Burgers.

“Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn kwetsbare Wijchenaren die graag in de buitenlucht willen zijn, willen bewegen en willen genieten van de prachtige omgeving. Maar dat helaas niet meer alleen kunnen. Daarom vind ik het belangrijk dat we elkaar blijven aanmoedigen om te bewegen en elkaar te ontmoeten.”

Duofiets

Bij de Zandloper in Bergharen is het mogelijk om gratis een duofiets te lenen. “Dit doen wij om inwoners aan te moedigen samen op pad te gaan. Een duofiets is een driewielfiets voor twee personen. Hierbij zit je met z’n tweeën naast elkaar, waarbij één persoon de fiets bestuurt. Ook met een beperking is het goed om te blijven bewegen. Het stimuleert de activiteit van de hersenen en samen fietsen met familie en vrienden is ook nog eens goed voor de sociale contacten”, aldus Burgers.

We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen

Naast de uitleen van een duofiets kunnen inwoners ook gratis tijdelijk een rolstoel lenen om bijvoorbeeld een dagje te winkelen met een oudere of met iemand die niet zo goed ter been is een wandeling maken.

Dorpsondersteuners

Via de dorpsondersteuners van MeerVoorMekaar, Niny Baltissen en Els Wilmink is een duofiets of rolstoel te lenen in Bergharen. Ze zijn bereikbaar via het telefoonnummer 06-28399446 (Niny, in een eerdere versie van dit bericht stond een verkeerd telefoonnummer) en 06-48633587 (Els).

Meer informatie over de duofiets of een rolstoel en waar die nog meer te lenen zijn, is te vinden op de website van de gemeente Wijchen of via een telefoontje naar het sociaal wijkteam: 088-432 7432.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen