Karter Martien Peeters pakt podiumplaats in Spa

Martien Peeters werd derde in Spa-Francorchamps
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Martien Peeters uit Wijchen heeft uitstekende zaken gedaan op het circuit van Spa-Francorchamps. De 35-jarige coureur pakte veel punten voor het Nederlands kampioenschap en staat nu tweede in de tussenstand.

Peeters werd in de derde ronde van het NK derde in de prefinale en vierde in de finale van de KZ Plus-klasse. Een dag later verbeterde hij zich door tijdens de vierde ronde van het NK tweemaal als derde te eindigen. Zo doet hij nog volop mee in de strijd om de titel in deze schakelklasse.

Bandenkeuze

Omdat hij op de tweede dag op het podium in de daguitslag belandde, was dat zijn mooiste resultaat. Al was dat dan vooral op papier en qua puntenaantal. Voor wat betreft het verhaal erachter was de eerste dag zeker net zo mooi, vertelt Martien Peeters. “Toen had ik me als vijfde gekwalificeerd en werd ik ook derde in de prefinale. Voor de finale hadden we de verkeerde bandenkeuze gemaakt en werd ik toch nog vierde. Dat was misschien nog wel mooier dan de finale de dag erna”, aldus Peeters.

Het was pas de tweede keer in zijn kartcarrière dat de Wijchenaar op Spa-Francorchamps reed. “Het is heel technische baan. En het was zoeken naar de juiste vertanding en bandendruk. Als je hier vaak komt, dan weet je al snel waar je het qua afstelling moet zoeken.”

Italië

Nu hij in het NK voorin kan meedoen, wil Peeters zichzelf ook graag een keer in het buitenland uitdagen. Daarom pakt hij in oktober nog een keer in Italië een wedstrijd mee. “We zijn nog aan het bekijken welke. We doen puur voor de ervaring mee aan die wedstrijd, want het niveau is er zeker hoger. We hopen dat we daar nog in de top 10 kunnen meedoen.”

Concurrenten

Maar voorlopig richt hij zich op het Nederlands kampioenschap. “Ik wil tot de laatste wedstrijd meestrijden om de titel. Ik denk dat we daarvoor ook de snelheid hebben. Er zijn zeker 5, 6 jongens die dat ook kunnen. We hebben nu heel veel punten afgesnoept van de directe concurrenten. Dat is mooi.”

 

Reacties