Rotaryclub Wijchen steunt Museum Tweestromenland

Foto: Museum Tweestromenland

De Rotaryclubs Wijchen-Beuningen-Tweestromenland, Tiel-Waalstreek, en Wamel Maas en Waal hebben de handen ineengeslagen en steunen samen het Museum Tweestromenland bij de herinrichting van de vaste collectie.

De voorzitters van de drie Rotaryclubs gaven eerder deze maand ieder een cheque van  2.500 euro als steun voor het Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Het bedrag van 7.500 euro wordt besteed aan de verbouwing van een afdeling van de eerste verdieping in het museum.

Rotaryzaal

De afdeling krijgt de naam Rotaryzaal. Het thema wordt ‘Stoeien met water en land’. In deze afdeling wordt het verhaal over het ‘water’ op een eigentijdse manier verteld: hoe voerden de bewoners in dit gebied door de jaren heen strijd tegen het water, hoe leerden zij leven met het water wat leverde het de streek aan ontwikkeling?

Tentoonstellingen

Het museum is blij met het vertrouwen van de leden van de drie Rotaryclubs en werkt hard aan een afwisselend programma om de bezoekers te blijven verrassen. Naast de vaste collectie met de al vernieuwde kamer ‘Prehistorie en Romeinse tijd’ zijn de tentoonstellingen Metamorfose en Jodendom in het land van Maas en Waal te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen