Laura Smulders derde bij wereldkampioenschap BMX

Laura Smulders komt als derde over de streep.
Foto: Still uit uitzending NOS Sport

Laura Smulders (27) is bij het wereldkampioenschap BMX op Papendal als derde geëindigd. De Wijchense kon een slechte start niet meer goedmaken. Wereldkampioen werd de Engelse Bethany Shriever die ook al de Olympische titel wist te veroveren.

Smulders werd in de halve finale van de Olympische Spelen uitgeschakeld door een val en liep daarbij een afgescheurde en ingescheurde enkelband op. Twee weken geleden kon ze amper lopen, maar haar herstel ging buiten verwachting en daarom kon ze dit weekend toch deelnemen aan het WK in Arnhem. Na winst in de tweede halve finale mocht ze aantreden in de finale waarin ze knap brons won. Het zilver was voor de Nederlandse Judy Baauw.

Balen

Zus Merel (23), die brons won op de Spelen in Tokio, werd in de halve finale uitgeschakeld. “Ik baal enorm. Ik had een goede start, zat ook om mijn plek aan de buitenkant, maar kwam iets tekort. Het was niet genoeg. Ik baal: de ene keer rijd je een slecht rondje en win je brons, de andere keer rijd je goed en lig je eruit. Maar dan kan allemaal bij BMX. Daarom hou ik van deze sport.”

Zie ook:
Merel en Laura Smulders actief op het WK BMX

Reacties