St. Damianus Gilde uit Niftrik bij viering 125 jaar ZLTO

Foto: Archief wijchen.nieuws.nl

Het St. Damianus Gilde Niftrik geeft komend weekend acte de présence bij de viering van het 125-jarig bestaan van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). De viering is op het terrein van een grondverzetbedrijf aan de Bijsterhuizenstraat in Nijmegen.

De viering bestaat uit een speciale boerenmis (oogstdankviering) met als voorganger bisschop Gerard de Korte van bisdom Den Bosch.

ZLTO

De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) is een vereniging van ruim 13.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. De vereniging is voortgekomen uit de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond die pater Gerlacus van der Elsen 125 jaar geleden de oprichtte. De ZLTO werkt samen met andere economische sectoren, is betrokken bij innovatieve projecten en investeert in bedrijven.

Bisschop Gerard de Korte. Foto: Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Bisschop

Gerard de Korte, bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch, is zondag voorganger bij de feestelijke eucharistieviering. Deze viering begint zondag om 11.00 uur op het terrein aan de Bijsterhuizenstraat. Aan de viering werken verder mee: pastoraal werker Jack Steeghs (tevens geestelijk adviseur van de afdeling), het koor Mazing Joy onder leiding van Ilja van Luijk en het Boerenbondsmuseum Gemert.

St. Damianus

Na de viering volgt om 12.00 uur een vraaggesprek met de bisschop, om 12.30 uur gevolgd door een lunch met soep, koffie/thee en belegde broodjes en een optreden van het gilde uit Niftrik. Het St. Damianus Gilde Niftrik is de oudste vereniging van de gemeente Wijchen, waarvan het bestaan teruggaat tot eind 17e eeuw.

 

Reacties

Cookieinstellingen