Meer contact met de buren via de BuurtBankjesDag

Foto: Melanie van Zweeden

De Buurtcamping houdt op zondag 12 september De Grote BuurtBankjesDag. Buurtbewoners door het hele land worden uitgenodigd een bankje op de stoep te zetten, een activiteit te organiseren en de buren uit te nodigen.

De Buurtcamping – een landelijke organisatie die buurtbewoners helpt bij het organiseren van een camping in eigen stadspark – stimuleert met De Grote BuurtBankjesDag laagdrempelige ontmoetingen tussen buurtbewoners. Door een bankje te plaatsen, hebben bewoners namelijk veel vaker contact met hun buurtgenoten. Bijna al het contact tussen buurtgenoten vindt plaats op de stoep, en met een bankje voor de deur nemen (geplande) afspraken tussen buren met wel 46 procent toe volgens onderzoek van Stipo.

Netwerk

“Het BuurtBankje voor mijn huis wordt gebruikt door de buurman die er zijn koffie drinkt, de buurvrouw die er op uitrust en scholieren die er hun boterham eten”, aldus Maarten Hupkes, directeur van De Buurtcamping. “Elke keer als ik langsloop maak ik een praatje met mijn bankgasten. Zo makkelijk kan het zijn! Mijn droom is dat er een heel netwerk van BuurtBankjes in Nederland ontstaat en dat we de stoep bij elkaar platlopen.”

Aanmelden

Wie mee wil doen kan via de website BuurtBankjes.nl een ‘bankje openen’, vrijblijvend een activiteit verzinnen, de buren uitnodigen en een bankje klaarzetten. Bewoners met een bankje kiezen zelf wat ze serveren en organiseren: een kopje koffie, verse appeltaart, een sjoelcompetitie of gezellige buurtborrel.

De organisatie van De Grote BuurtBankjesDag geeft bezoekers en organisatoren van activiteiten tips en richtlijnen hoe zij binnen de geldende coronamaatregelen een veilige activiteit kunnen organiseren.

 

Reacties

Cookieinstellingen