Team Rotary en Lions Wijchen wint semifinale Botary

Foto: Wil Kuijpers

Een team van Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland (WBT) en Lions Wijchen heeft afgelopen zondag de semifinale van de Botary gewonnen.

Aan de Botary deden dit jaar 9 teams met 8 roeiers per sloep (allen leden van serviceclubs) mee. De wedstrijd werd gehouden in De Gouden Ham, een watersport- en recreatiegebied in het Land van Maas en Waal, tussen Appeltern en Maasbommel.

Deze roeiwedstrijd staat in het teken van het goede doel; met de winst won het ‘Wijchense’ team 1000 euro voor het Zanddonkhuis in Beuningen, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.

De winnaars van de semifinale van de Botary. Foto: Wil Kuijpers

Omhoog

Een team van Rotaryclub WBT en Lions Wijchen roeit al jaren mee in de Botary. In 2019 werd de troostfinale gewonnen. Dit keer werd de achtkoppige bemanning eerste in de semifinale.

“De trend is omhoog, van winnaar van de troostfinale in 2019 naar winnaar semifinale in 2021”, zegt Paul Oldenzeel, captain van het team en lid van Rotaryclub WBT.

“De volgende stap is deelname in de finale. Daar hebben alle vier de plaatsen prijs, dus kunnen we een groter bedrag doneren aan ons goede doel.”

 

Reacties

Cookieinstellingen