Wijchen bekijkt rijksbijdrage voor doelgroepwoningen

Foto: Annca Pictures/Pixabay

Het college van burgemeester en wethouders gaat bekijken in hoeverre de rijksbijdrage voor het bouwen van woningen voor aandachtsgroepen interessant is voor de gemeente Wijchen. Dat antwoorden B en W op vragen van het CDA over de bouw van doelgroepwoningen.

De rijksbijdrage bedraagt maximaal 1 miljoen euro voor het bouwen van woningen voor de zogenoemde aandachtgroepen. Dat zijn onder anderen arbeidsmigranten, studenten, statushouders en andere ‘spoedzoekers’. Het college is nog aan het overwegen mee te dingen naar de rijksbijdrage. Hiervoor zijn ook gesprekken met ketenpartners en de regio nodig in het kader van de lopende afspraken.

Statushouders

Het CDA wil ook weten hoe het staat met het bouwen en toewijzen van woningen voor deze doelgroepen in de komende 3 jaar. Volgens het college is het moeilijk om aantallen te noemen omdat er ook geen vastgestelde opgave is voor deze doelgroepen.

Wat betreft de statushouders heeft Wijchen de taakstelling voor de eerste helft van 2021 gehaald; dat betreft 32 woningen. De verwachting is dat de taakstelling voor de tweede helft van dit jaar (26 woningen) ook gehaald wordt.

Spoedzoekers

Het is volgens het college niet mogelijk om aan te geven hoeveel spoedzoekers er in de gemeente zijn omdat het hier gaat om (internationale) studenten, mantelzorgers en mensen die na een scheiding snel woonruimte nodig hebben.

Zie ook:
CDA wil rijksbijdrage voor bouw doelgroepwoningen

 

Reacties

Cookieinstellingen