Geen extra laag in ondergrondse parkeergarage

Foto: Michal Jarmoluk/Pixabay

Er komt geen extra laag in de te bouwen ondergrondse parkeergarage bij het Europaplein. Burgemeester en wethouders antwoorden dit op vragen van het CDA.

Volgens het college wordt gewerkt aan een integrale parkeeroplossing waarbij extra parkeerplaatsen op dit moment niet aan de orde zijn. Een tweede parkeerlaag van grofweg dezelfde omvang zal volgens B en W naar schatting tussen 2,5 en 3,5 miljoen euro kosten.

Kasteelbezoekers

Het CDA wilde ook weten wat de komst van mogelijk 300 bezoekers tegelijk aan het verbouwde kasteel betekent voor het parkeren. Het college onderzoekt op dit moment wat de daadwerkelijke nieuwe parkeerbehoefte is. De uitkomst daarvan wordt integraal afgestemd met het bouwproject Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM). De parkeerbehoefte hoeft wat het college betreft niet per definitie (volledig) in het plangebied TKWM te worden opgelost.

Hotel

Het parkeren ten behoeve het te bouwen hotel aan het Europaplein en de andere nieuwe commerciële ruimten in het plangebied van TKWM, zijn volgens B en W meegenomen in de parkeerbalans en berekeningen.

Het college gaat er nog steeds vanuit dat dit jaar begonnen kan worden met het ontmantelen van het oude gemeentekantoor.

Zie ook;
CDA wil nieuw onderzoek naar parkeren in centrum

Reacties

Cookieinstellingen