112

Repaircafé behalve in Wijchen ook in Alverna

Foto: Willfried Wende/Pixabay

Net als elke eerste zaterdag van de maand wordt 6 november in wijkcentrum OZO aan de Urnenveldweg in Wijchen het RepaircafeWijchen gehouden.

Op het werkstation kleding staan de vrijwilligers Anke en Ine elke maand klaar om reparaties aan kleding uit te voeren. Dat loopt van een broek, rok of T-shirt nauwer maken, een nieuwe rits inzetten tot een scheur repareren en zelfs sokken stoppen. Ze kunnen bezoekers ook leren knopen aan te naaien. Het repaircafé is zaterdag geopend van 10.00 tot 12.30 uur.

Er wordt gecontroleerd op de QR-code; dat gebeurt op het moment dat een bezoeker zich inschrijft voor een reparatie. Zonder code of coronatestresultaat van maximaal 24 uur oud kunnen bezoekers niet worden toegelaten.

Alverna

Afgelopen zaterdag is in dorpshuis De Oase aan de Graafseweg het repaircafé Alverna geopend. De organisatie is al in het voorjaar van 2020 gestart met de voorbereidingen, maar door de coronacrisis moest de feitelijke opening worden opgeschort. Het repaircafé in Alverna is geopend op de laatste zaterdag van de maand, Repaircafewijchen in OZO elke eerste zaterdag van de maand.

 

Reacties

Cookieinstellingen