Geert Gerrits weer lijsttrekker Kernachtig Wijchen

Geert Gerrits (met bloemen) is herkozen als lijsttrekker.
Foto: Kernachtig Wijchen

Geert Gerrits is herkozen als lijsttrekker van Kernachtig Wijchen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Hij is momenteel wethouder met als portefeuilles Financiën, Ruimtelijke ordening, Grondzaken en Volkshuisvesting. Tevens is hij tweede locoburgemeester.

Gerrits (1967) is sinds de oprichting van de partij in 2009 actief in de politiek. In 2010 kwam hij in de gemeenteraad en werd in 2014 wethouder. In 2018 was Gerrits ook al lijsttrekker; hij nam indertijd het stokje over van Paul Loermans (de andere wethouder van Kernachtig Wijchen).

Pragmatisch

Volgens Kernachtig Wijchen heeft de partij met Gerrits als lijsttrekker “een bevlogen en pragmatisch bestuurder met ervaring én hart voor onze gemeente Wijchen. Hij is een verbinder, open, creatief, denkt in oplossingen, pakt kansen en richt zich op de lange termijn.”

Klus

De leden van Kernachtig Wijchen zeggen trots te zijn op Gerrits. “Zijn klus is niet af: hij wil hier aan blijven werken.  Onder zijn leiding als wethouder is het aantal woningen in de gemeente Wijchen met ruim 700 toegenomen. Er zijn meer dan 100 kleinschalige initiatieven opgestart en is er na jarenlange stilstand weer gebouwd in alle kernen”, aldus Kernachtig Wijchen. “Mede dankzij zijn inzet kan de gemeente Wijchen de komende jaren nog bijna 3000 extra woningen bouwen.”

Scouting

Gerrits studeerde milieutechniek en civiele techniek aan de Hogeschool in Den Bosch en milieuhygiëne aan Wageningen University & Research. Hij werkte later als projectleider en -manager hij Royal HaskoningDHV.

In het verleden was hij daarnaast lid van het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland en voorzitter van Stichting Scouting Wijchen.

Reacties

Cookieinstellingen