Hockeymannen Wijchen blijven winnen

Blije gezichten bij de mannen van MHC Wijchen na de winst op Boxmeer

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben hun vierde achtereenvolgende wedstrijd gewonnen. Thuis tegen Boxmeer werd afgelopen zondag met 4-2 gewonnen waarmee de Wijchenaren zich naar de tweede plek op de ranglijst speelden.

De achtste competitiewedstrijd werd met 3 winstpartijen achter de rug en een flinke dosis zelfvertrouwen begonnen. Wijchen startte sterk en liet Boxmeer geen ruimte om in het spel te komen, zowel verdedigend als aanvallend gezien. Daniël Duijzer opende de score voor het thuisteam door uit de rebound van een strafcorner de bal met een backhand binnen te slaan (1-0). Niet veel later wist Boxmeer een strafcorner te verzilveren (1-1), wat tevens de enige kans voor de gasten in het eerste kwart was.

Comfortabel

In het tweede kwart was het de Wijchense aanvoerder Lars Wortelboer die zijn team weer op voorsprong zette (2-1). Omdat Luca Faber enkele minuten voor het rustsignaal de 3-1 binnen wist te tikken, kon Wijchen met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

Hoe comfortabel de 3-1 voorsprong ook was, de wedstrijd was nog lang niet gewonnen. Dat bleek toen Boxmeer weer een strafcorner verzilverde waardoor het verschil in doelpunten weer op 1 werd gebracht (3-2).

Duijzer

Waar Wijchen domineerde in de eerste helft, vielen de kansen nu aan beide kanten. Rond de 60e minuut viel de laatste goal. Wederom kwam deze van de stick van Duijzer, die een kopie van zijn eerste doelpunt produceerde (4-2).

Top 4

Wijchen speelt de komende 3 zondagen tegen de overige teams uit de top 4 van de competitie. Zijn team speelt tot de winterstop dan ook “iedere week een finale” om het in de woorden van hoofdcoach Paul Meijer te zeggen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 21 november (14.45 uur) tegen Liberty.