Nick Derks gekozen als voorzitter VVD Regio Oost

Nick Derks tijdens de bijeenkomst waar hij werd gekozen als voorzitter van VVD Regio Oost
Foto: Twitter Nick Derks

Nick Derks (34) is unaniem gekozen als voorzitter van de VVD Regio Oost. De Wijchense wethouder is sinds 2005 lid van de VVD en was al vicevoorzitter van Regio Oost.

“Ik ben enorm gemotiveerd om met de duizenden leden uit Gelderland en Overijssel aan de slag te gaan voor onze mooie club!”, zegt Derks.

Lokale netwerken

“Als bestuurslid zie ik het als mijn taak om de toegevoegde waarde van de VVD in de regio voor onze leden, lokale netwerken en kiezers te vergroten”, zei Derks eerder. “Daarom moeten leden de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen en moet het bovendien leuk zijn om actief deel uit te maken van een lokaal netwerk. Daarnaast moeten kiezers ervan uit mogen gaan dat hun stem bij de Gelderse of Overijsselse VVD in goede handen is, dankzij gedreven Statenleden en gedeputeerden met kennis van zaken.”

Wethouder

Derks studeerde bedrijfskunde aan de Inter College Business School en Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij was 10 jaar lang lid van de JOVD onder meer als landelijk vicevoorzitter. In 2010 werd hij gemeenteraadslid in Wijchen; van 2014 tot 2018 was hij fractievoorzitter en in 2018 werd hij wethouder Economie en Toerisme, Werk en Inkomen, en Gemeentelijk Vastgoed.

 

Reacties

Cookieinstellingen