Groepsessies als hulp bij het stoppen met roken

Foto: Pixabay

Circa 3 miljoen Nederlanders roken nog, waarvan 80 procent aangeeft eigenlijk wel te willen stoppen. Naast de gezondheidsvoordelen die stoppen met zich meebrengt, bespaart stoppen met roken ook veel geld.

Fianne Eijkman. Foto: Rookvrij en Fitter Wijchen

Wanneer iemand die gemiddeld 1 pakje sigaretten per dag rookt stopt, bespaart hij al ongeveer 3000 euro per jaar. Stoppen met roken blijkt echter niet makkelijk.

Het programma Rookvrij en Fitter kan hierbij helpen. Achter de organisatie staan Body & Mind Lifestyling, SportQube Nijmegen, het CWZ ziekenhuis en diverse andere partners. Deze samenwerking heeft geleid tot een nominatie voor de Rookvrije Generatie Awards 2021.

Stoppen-met-rokencoach Fianne Eijkman biedt namens Rookvrij en Fitter groepssessies in Wijchen aan om mensen te helpen te stoppen met roken. Meer informatie is te vinden op de site van Rookvrij en Fitter. Stoppen met behulp van een geaccrediteerde coach helpt de slagingskans te vergroten. Er wordt hierbij ook gekeken naar de leefstijl. Rookvrij en Fitter is een programma dat wordt vergoed door alle zorgverzekeraars (met uitzondering van DSW).

Reacties

Cookieinstellingen