Coronatestbedrijf Spoedtest.nl verdacht van fraude

Foto: Sam Fish

Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangifte gedaan tegen coronatestbedrijf Spoedtest.nl wegens het  afgeven van valse vaccinatiebewijzen. Spoedtest.nl heeft circa 100 locaties, onder meer aan de Markt in Wijchen, en neemt ongeveer 20 procent van alle afgenomen testen voor zijn rekening.

Het bedrijf is onmiddellijk uitgesloten van het zogenoemde Testen voor Toegang-systeem en er kunnen dan ook geen afspraken meer worden gemaakt.

Onderzoek

Spoedtest.nl bevestigt dat het ministerie van Volksgezondheid aangifte heeft gedaan. “Wij weten op dit moment alleen dat er een onderzoek loopt. Wij hebben het volle vertrouwen in een goede afloop van dit onderzoek”, laat spoedtest.nl weten na berichtgeving van De Telegraaf.

Artsen

Testbedrijven geven eigenlijk geen vaccinatiebewijzen uit, maar alleen de uitslag van een coronasneltest. Als die uitslag negatief is, kan een klant in de CoronaCheck-app een QR-code ophalen. Artsen die betrokken zijn bij Spoedtest.nl worden ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van het systeem waarmee zij handmatig vaccinaties kunnen registreren.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen inmiddels 1,5 miljoen testen uitgevoerd.

Zie ook:
Sneltesten in voormalig pand Jamin op de Markt

 

Reacties

Cookieinstellingen