De Gouden Schep voor eigenaars restaurant De Tyd

De uitreiking van De Gouden Schep aan De Tyd: (v.l.n.r.) Duco van Lent, Nick Derks (VVD) en Nino Willems
Foto: Wijchense VVD

Duco van Lent en Nino Willems, eigenaars van restaurant De Tyd uit Wijchen, hebben gisteren De Gouden Schep in ontvangst genomen. De Gouden Schep is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Wijchense VVD aan een of meerdere ondernemers die in de breedste zin van het woord ‘bouwen aan Wijchen’.

Dit jaar is de prijs, net als vorig jaar uitgereikt op de Dag van de Ondernemer, toegekend  aan het tweetal in verband met de opening van het nieuwe restaurant.

Doorzettingsvermogen

Tijdens de uitreiking heeft wethouder economie Nick Derks namens de VVD grote waardering geuit voor het lef en doorzettingsvermogen van Van Lent en Willems. Ondanks de uitdagingen die de coronapandemie met zich meebrengt, is er, aldus Derks, geïnvesteerd in een waardevolle toevoeging aan het centrum van Wijchen.

Middensegment

De Tyd werd 2 weken geleden geopend. Het restaurant zit aan de bovenkant van het middensegment, met een vrij traditionele kaart en een eigen twist. In het voormalige pand van Het Wapen van Wijchen is sinds de zomer geklust en heeft er een complete metamorfose plaatsgevonden. Er werken in totaal 6 koks en 40 personeelsleden.

De Gouden Schep werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en ging toen naar Simon de Luij van Modderkolk vanwege de investeringen op Bedrijventerrein Wijchen-Oost.

Reacties