Raad wordt bijgepraat over plannen Windpark A50

Foto: Pixabay

De gemeenteraad van Wijchen wordt komende maandag bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot de aanvraag van de initiatiefnemers voor het plaatsen van windmolens langs de A50 bij de provincie Gelderland.

Het college van burgemeester en wethouders van Wijchen heeft in mei medewerking aan Windpark A50  afgewezen. Daarop hebben de initiatiefnemers vóór de zomer een verzoek tot een Provinciaal Inpassings Plan (PIP) bij de provincie ingediend en dat is gehonoreerd. Volgens wethouder Burgers druist dit in tegen de afspraken in RES 1.0 (Regionale Energiestrategie) en legt dit een bom onder de RES.

Strategie

Aan de hand van presentaties worden de aanwezigen maandag 22 november via MS Teams bijgepraat over het proces tot nu en de inhoudelijke strategie, en de samenhang met de RES. De bijeenkomst wordt ingeleid door de portefeuillehouder, wethouder Titus Burgers. Verder werken mee Carola Hoogland (werkorganisatie RES) en Jan van Vulpen (Hekkelman advocaten) en zijn aanwezig Ron Josten en Joep Meelkop van Werkorganisatie Druten Wijchen.

Live

De bijenkomst begint om 19.30 uur, duurt circa een uur en is maandag live te volgen op de site van wijchen.nieuws.nl.

 

 

 

 

 

Reacties