4BLUE in Wijchen wil processen optimaal automatiseren

4BLUE is gevestigd op Bijsterhuizen.
Foto: Google Maps

Blue Ridge, een bedrijf gespecialiseerd in ketenmanagement, gaat de Wijchense groothandel in zonnestroomsystemen 4BLUE ondersteunen om processen optimaal te automatiseren.

4BLUE is een op Bijsterhuizen gevestigde groothandel in zonnestroomsystemen, in 2015 opgericht door Dennis Gieselaar en Robert-Paul Evers. Het bedrijf, onderdeel van de Pallieter Group, ondersteunt de installatiesector in de transitie naar duurzame elektriciteitsvoorziening met zonnestroom. In 2019, 2020 en 2021 ontving het bedrijf de Gazellen Award van Het Financieele Dagblad als een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Robert-Paul Evers van 4BLUE. Foto: 4BLUE

Solarmarkt

De solarmarkt is een jonge, innovatieve markt, die snel groeit en volop in beweging is. Zo wordt het vermogen van zonnepanelen een paar keer per jaar hoger, wijzigen afmetingen en prijzen regelmatig, en is de beschikbaarheid en levering van ruwe materialen variabel doordat zonnepanelen en omvormers voornamelijk uit Azië komen.
Robert-Paul Evers, oprichter en managing Director bij 4BLUE: “We blijven innoveren om onze processen optimaal te automatiseren. Inkoop en supplychain hebben de afgelopen 2 jaar voor veel nieuwe uitdagingen gestaan. Denk aan containertekorten, extreem veranderende doorlooptijden en prijsfluctuaties op zowel transportkosten als grondstoffen. Met Blue Ridge zijn we binnenkort nog beter in staat om al deze uitdagingen in beeld te krijgen en hierop te anticiperen.”

Planningsuitdaging

Maarten Baltussen, Regional VP Europa bij Blue Ridge: “De snelgroeiende en dynamische solarmarkt is bij uitstek geschikt om met onze software te ontzorgen. Voor groothandels en distributeurs als 4BLUE benadert Blue Ridge de logistieke planningsuitdaging vanuit de klantvraag. Dankzij deze innovatieve aanpak is het mogelijk om de uitzonderingen in de logistieke planning die de meeste impact hebben op de servicelevels, te optimaliseren. Met als resultaat lagere voorraden, hogere servicelevels en meer werkkapitaal.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen