Testen voor het carnavalsfeest

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Het is carnaval; niet op de grootschalige manier zoals we dat van voor de coronatijd kennen, maar toch voldoende om even ‘los te gaan’. Menigeen gaat dan ook nog even, voor onder te dompelen in een groot carnavalsfeest, een negatief testbewijs halen.

Nu de coronamaatregelen sinds afgelopen vrijdag vrijwel zijn losgelaten geldt voor binnenevenementen met 500 of meer bezoekers (zonder vaste zitplaats) een testplicht: het zogenaamde 1G-beleid. Alleen met een negatief corona-testbewijs kom je dan nog binnen. Diverse horecagelegenheden hanteren tijdens de carnavalsfeesten bij een groot carnavalsfeest testen voor toegang.

Spoedtest

Met name in de zuidelijke regio’s is het drukker bij Testen voor Toegang dan voorgaande weken in verband met carnaval, volgens Stichting Open Nederland. Zo stond bij de testlocatie van Spoedtest op de Markt in Wijchen zaterdagmiddag een lange rij mensen. Volgens Open Nederland zijn er voor dit weekeinde in heel Nederland circa 150.000 afspraken gepland voor Testen voor Toegang.

Stichting Open Nederland is een maatschappelijk initiatief met als doel een bijdrage te leveren aan de stapsgewijze heropening van het sociale leven in Nederland met het programma Testen voor Toegang. Daarnaast ondersteunt de stichting sinds januari 2022 de GGD door met behulp van testaanbieders extra testcapaciteit te bieden wanneer dit nodig is.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen