Extra parkeerplaatsen in nieuw bestemmingsplan

Foto: Pixabay

Er komen 27 extra parkeerplaatsen bij het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Dat is het resultaat na onderzoek door verkeerskundigen en overleg met ondernemers.

Bij het aanpassen van het onderdeel parkeren voor het nieuwe bestemmingsplan zijn pandeigenaren en winkeliers rondom het Europaplein die bezwaar hadden gemaakt, intensief betrokken bij het aanpassen van het onderdeel parkeren.

Omwonenden

Wethouder Geert Gerrits: “Ik ben blij met de getoonde constructieve houding van deze partijen. Ons doel is het maken van een plan dat aantrekkelijk is voor omwonenden en ondernemers én voor bezoekers van het centrum.”

Roltrap

Naast extra parkeerplaatsen zijn ook afspraken gemaakt over het werken met een parkeerverwijssysteem, over het instellen van een blauwe zone en de handhaving hierop, over de realisatie van een roltrap voor winkelwagens vanuit de nieuwe parkeergarage, en over de beschikbaarheid van voldoende parkeerplaatsen tijdens de bouw.

Parkeergarage

Bij het ontwerp voor de parkeergarage betrekt de gemeente ook de ondernemers. “Deze oplossing is een belangrijke stap en biedt vertrouwen voor de toekomst”, aldus wethouder Geert Gerrits.

Subsidie

Het aanpassen van het onderdeel parkeren in het opnieuw gemaakte bestemmingsplan kost grofweg 650.000 euro, maar het grootste gedeelte hiervan kan de gemeente opvangen met een provinciale subsidie van 525.000 euro die eerder al is toegezegd voor het project. De extra kosten voor de gemeente komen hiermee op ongeveer 125.000 euro.

Zie ook:
Meer duidelijkheid met nieuw bestemmingsplan TKWM

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen