DEB d’n Urste prinses van De Stadspompers   

Prinses DEB d’n Urste (voor) van De Stadspompers en haar gevolg
Foto: CV De Stadspompers

Débora van de Weert is de nieuwe regent van het Stadspompersrijk. De Batenburgse werd in de multifunctionele accommodatie De Batenburcht gepresenteerd als prinses DEB d’n Urste.

Carnavalsvereniging De Stadspompers uit Batenburg pakte na een lange periode in het afgelopen weekeinde de officiële carnavalsactiviteiten op. Eind vorig jaar besloot de vereniging om carnaval in 2022, gelet op de onzekere coronasituatie toen, wat verder in dit jaar te vieren.

Gert Jan 1e

De pronkzitting in De Batenburcht trok veel belangstelling; ook waren er leden van gastverenigingen uit de naburige dorpen Deest, Bergharen en Appeltern. Op de bijeenkomst werd, na een heel lange regeerperiode, afscheid genomen van de zittende carnavalsprins, Gert Jan 1e en zijn gevolg.

Adjudant

Débora van de Weert woont samen met Tom van der Zande in Batenburg en heeft 3 zoons, Bram, Bas en Koen. Ze was eerder al page van Gert Jan. Als adjudant heeft ze gekozen Michel Hermens (oud-prins van De Stadspompers) en haar pages zijn Amy Janssen Steenbergen uit Wamel en Loes van Rossum uit Druten, vriendinnen van de nieuwe carnavalsprinses. Als thema voor het komende carnavalsseizoen heeft prinses DEB d’n Urste gekozen: Back to the 90’s.  

Reacties

Cookieinstellingen