CDA Gelderland wil doorgaan met druktemonitor

Foto: druktemonitorgelderland.nl

Provincie Gelderland heeft de druktemonitor stopgezet. De provinciale CDA-fractie is verbaasd want zij zag de monitor als een mooi middel om bezoekers te helpen drukke plekken te mijden.

Met behulp van de site kunnen mensen bewuste keuzes maken om op zoek te gaan naar een minder drukke plek en worden files door automobilisten die op zoek zijn naar een parkeerplaats voorkomen.

Coronacrisis

De druktemonitor is in het leven geroepen ten tijde van de coronacrisis. Doordat praktisch alles dichtzat gingen veel mensen naar de weinig beschikbare openbare plaatsen en trokken de natuur in. Plekken als De Posbank werden daardoor overspoeld door bezoekers, tot irritatie van de mensen zelf en natuurorganisaties.

CDA-Statenlid Daisy Vliegenthart. Foto: CDA Gelderland

Meerwaarde

Het CDA ziet ook nu nog meerwaarde in de druktemonitor. Statenlid Daisy Vliegenthart: “We zien dat sommige plekken steeds drukker worden maar andere mooie locaties in Gelderland nog onbekend zijn. Dat leidt tot overvolle parkeerplaatsen, gevaarlijke verkeerssituaties enzovoort. Met de druktemonitor kunnen mensen zien waar zij op dat moment beter wel of niet heen kunnen gaan.”

Doorontwikkeling

De CDA-fractie is dan ook verbaasd dat de monitor is gestopt. Een doorontwikkeling had volgens het CDA meer voor de hand gelegen, bijvoorbeeld om de doelen zoals gesteld in de recreatiezonering of het stikstofbeleid te kunnen behalen. Vliegenthart stelt dan ook vragen om te achterhalen waarom een doorontwikkeling niet mogelijk was. Ook wil ze weten welke kosten met de monitor gemoeid zijn. “Het is een simpel en handig instrument waar je veel mee kunt bereiken. En waar we volgens mij nog veel aan kunnen hebben. Afschaffen kan altijd nog.”

Drukteradar

Naast de druktemonitor bestaat ook de drukteradar, die op de site van wijchen.nieuws.nl is te zien. Ook deze geeft de drukte op een locatie aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen