Extra geld voor wijkaanpak in Wijchen-Zuid

Foto: Pixabay

De gemeente Wijchen heeft 50.000 euro van de provincie Gelderland gekregen voor de wijkaanpak binnen het project Hart van Zuid. Wethouder Paul Loermans: “Hartstikke fijn dat we deze bijdrage van de provincie nu hebben ontvangen.”

De provincie vroeg eind vorig jaar aan gemeenten om projecten aan te dragen die extra geld kunnen gebruiken voor het versterken van kwetsbare wijken en dorpen.

Met en voor elkaar

Wethouder Paul Loermans: “Wij hebben ons plan voor Hart van Zuid gepresenteerd. Hartstikke fijn dat we deze bijdrage van de provincie nu hebben ontvangen. Met dit extra geld helpen we inwoners activiteiten op te zetten met en voor elkaar. Ook zetten we onze ervaringen op papier, zodat andere gemeenten er wat aan hebben.”

Gezamenlijk project

Hart van Zuid is een gezamenlijk project van inwoners, Samenwerkingsstichting Kans & Kleur, Wijkvereniging Wijchen Zuid, Ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Rialto Vastgoedontwikkeling, Woningcorporatie Talis, kinderopvang De Eerste Stap, ZZG Zorggroep, welzijnsstichting MeerVoormekaar en de gemeente Wijchen.

Zie ook:
Wijchen stelt contouren toekomst Wijchen-Zuid vast

‘We realiseren ons wat dit betekent voor de huurders’

Petitie bewoners Wijchen-Zuid tegen bouwplannen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen