Wijchenaar verdacht van poging tot doodslag

Foto: Politie

Een 35-jarige Wijchenaar wordt verdacht van poging tot doodslag. De man ramde volgens de aanklacht de achterzijde van een politiewagen nadat hij op de vlucht was met gestolen fusten bier.

Dit gebeurde op 8 mei 2021 op de A50 bij Schaijk, zo is te lezen in het Brabants Dagblad. Met een aantal anderen had hij de biervaten gestolen in Eersel en geladen in een eerder gestolen Volkswagen Transporter waarop gestolen kenplaten zaten.

Gevaarlijk weggedrag

De man negeerde stopsignalen van de politie en vertoonde door met hoge snelheid te rijden en onder invloed te zijn van drugs gevaarlijk weggedrag. Volgens de politieagenten raakte en ramde de Wijchenaar bewust de politiewagen toen die hem gepasseerd was en afremde om de man tot stoppen te dwingen. De Wijchenaar ontkent dit.

Reclassering

De verdachte werd na zijn arrestatie in mei vorig jaar al eens vrijgelaten met strenge voorwaarden zoals een meldingsplicht bij de reclassering, een ambulante behandeling en meewerken aan urinetests op drugsgebruik. Omdat hij zich hier niet aan hield, werd hij 7 weken geleden na stevig drugsgebruik weer opgepakt.

Voorarrest

Hij vroeg afgelopen week om een nieuwe kans en haalde hier zijn zieke vader aan en mogelijk verlies van de beschermde woning. Het Openbaar Ministerie achtte de kans op herhaling te groot om het voorarrest op te heffen; de rechtbank gaf de Wijchenaar echter een nieuwe kans, mits hij zich dit keer houdt aan de voorwaarden en meewerkt aan een psychologisch onderzoek.

De rechtszaak wordt binnen 3 maanden voortgezet, volgens het Brabants Dagblad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen