AWC bestaat 90 jaar en viert komend weekend feest

Foto: wijchen.nieuws.nl

AWC bestaat dit jaar 90 jaar. Dat wordt komend weekend gevierd op sportpark De Wychert in Wijchen. Het feestweekend begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Het programma bestaat uit feestelijke activiteiten voor jong én oud.

Een klein groepje initiatiefnemers stak in het voorjaar van 2021 de koppen bij elkaar om een plan te maken voor het 90-jarig bestaan van Wijchens oudste voetbalclub. Dit groepje groeide al snel uit tot een feestcommissie van circa 30 vrijwilligers met voormalige en huidige (bestuurs)leden, leden van de Businessclub, vrijwilligers en andere betrokkenen. Het resultaat is een feestweekend met een afwisselend programma waarbij sportieve activiteiten worden afgewisseld met een aanbod van artiesten.

Programma

Het feestweekend begint vrijdag 22 april met een Après-skifeest met DJ Ronnie, Qmusic Foute Uur en Immer Hansi. Toegang is voor 16+.

Op zaterdag 23 april is er het Groen Wit-feest, weer met DJ Ronnie en met Showband The Night Flight en Ronnie Ruysdael. Toegang 18+.

Op zondag 24 april is de reünie, met optredens van Summerland, Jersey, Duo Dubbelop, Jo Toonen, Leon Klaus en DJ Ronnie.

Familieclub

Sv AWC, op 28 april 1932 opgericht als de club ‘Eendracht’, groeide in die 90 jaar uit van ‘familieclub’ tot de huidige ontmoetingsplek voor iedereen met passie voor voetbal. Het saamhorigheidsgevoel van de oprichtingsnaam is altijd blijven bestaan en komt nog steeds tot uiting in de slogan van de club: ‘Samen één, samen beter’.

Jeugdopleiding

Inmiddels heeft sv AWC ruim 1000 leden en onderscheidt zich in de regio door de jeugdopleiding waarvan de Modderkolk Voetbalacademie onderdeel is. Hier plukt AWC al enige jaren de vruchten van. Zo speelt het eerste elftal al vijf seizoenen aaneengesloten in de Hoofdklasse, met een groot aantal spelers uit de eigen jeugd.

 

Reacties

Cookieinstellingen