Gastgezin gezocht voor uitwisselingsstudent Charlin

Foto: High School Holland

Eind augustus worden tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld ondergedompeld   in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Charlin uit Duitsland die een jaar zal doorbrengen in Wijchen of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een gastgezin die haar een thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

Charlin doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland-programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Uitwisselingsstudent Charlin. Foto: High School Holland

Talen

Charlin is 16 jaar en komt uit Duitsland. Ze vindt familie erg belangrijk en onderneemt graag activiteiten met hen. Charlin is creatief daarom vindt ze het leuk om te lezen, schilderen en tekenen in haar vrije tijd. Daarom zijn haar favoriete vakken op school kunst, geschiedenis en talen. “Mijn favoriete vakken op school zijn de talen, ik ben al bekend met Duits, Spaans, Engels en Latijn. Ik kijk er naar uit om Nederlands toe te voegen aan dit rijtje!”

Coördinator

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coördinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Gastgezin

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen, iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn volgens Travel Active. Een buitenlandse scholier in huis nemen gebeurt op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Wie meer wil weten over Charlin of het High School Holland-programma kan contact opnemen via [email protected] of bellen naar 085-222 48 10.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen