Bijeenkomst over groot onderhoud aan Drutenseweg

Foto: Google Maps

In 2024 staat groot onderhoud gepland aan de Drutenseweg (N845) ten zuiden van Wijchen, vanaf het kruispunt met de Leurseweg tot aan de Graafseweg. In hotel-restaurant Hoogeerd in Niftrik is vanavond (donderdag) een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

De provincie Gelderland wil het asfalt van de weg vervangen en onderzoeken op welke wijze hoe en waar nodig de verkeersveiligheid op deze weg verbeterd kan worden. Samen met de gemeente Wijchen en de politie heeft de provincie onderzocht welke knelpunten er bij de N844 zijn en welke oplossingen te bedenken zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Leefbaarheidsgroepen

Hierover praat de provincie ook met de leefbaarheidsgroepen van Balgoij en Niftrik, Belangenvereniging Loonse Waard en vertegenwoordigers van de agrarische sector. Afhankelijk van het budget dat voor dit project beschikbaar komt, wordt in de loop van dit najaar bepaald welke aanpassingen aan de weg gedaan kunnen worden tijdens het groot onderhoud.

Inloopavond

De informatiebijeenkomst in Hoogeerd begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Belangstellenden kunnen dan de plannen inzien en vragen stellen aan deskundigen van de provincie Gelderland en de gemeente Wijchen. Men hoeft zich niet aan te melden.

Diverse gemeenteraadsleden zijn overigens niet blij met het tijdstip van deze inloopavond omdat vanavond ook een extra raadsvergadering is over de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de benoeming van de leden van de vertrouwenscommissie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen