Motortoertocht voor Stichting Beat Batten

Foto: Pixabay

De 5e Beat Batten Motortoertocht gaat zondag 12 juni van start in Wijchen. De route over ongeveer 180 kilometer is uitgezet door motorclub Keizer Karel. Het doel is geld op te halen voor kinderen die aan de ziekte van Batten leiden.

De ziekte van Batten is een stofwisselingsziekte die bij kinderen voorkomt. Deze kinderen worden rond hun achtste levensjaar slechtziend en niet veel later blind. Verder krijgen ze problemen met de spraak en de motoriek waardoor ze in een rolstoel terechtkomen. Ze krijgen te maken met dementie en patiënten worden gemiddeld niet ouder dan 25 jaar.

Onderzoek

Er is voor deze ziekte nog geen medicijn; daar wordt volop onderzoek naar gedaan en daar is veel geld voor nodig. Motorrijders kunnen die doel steunen door zondag mee te rijden met de toertocht. Deelname kost 20 euro, inclusief koffie bij de start, een complete lunch op de tussenstop en een ijsje bij de finish. Alles wordt gesponsord door bedrijven zodat de gehele opbrengst naar Stichting Beat Batten gaat.

Start

Ontvangst met koffie is zondag 12 juni vanaf 09.00 uur bij Gerwin Koopsen Auto’s aan de Nieuweweg 203a in Wijchen. De start is vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie en inschrijven: [email protected].

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen